Hongarije is een land waar veel mensen nog niet geweest zijn. Dat is jammer, want het land heeft bijzonder veel te bieden, zeker voor de mensen die een leuke vakantie willen hebben. Hongarije is een van de landen waar je zelf bepaalt hoeveel geld je uit wilt geven op vakantie. Je kunt het redelijk prijzig maken en kiezen voor de beste accommodaties en volle luxe, maar je kunt ook voor een tientje per dag een heel leuke vakantie hebben hier.

Het is vooral een land met veel mogelijkheden. Zo kun je grotten bezoeken, aan een meer gaan liggen om lekker te zonnen en te zwemmen, je kunt het platteland verkennen of je kunt ervoor kiezen om je hele vakantie door te brengen in de hoofdstad Boedapest. Of je doet van dit alles een beetje, want ook dat kan.

Cultuur, luxe of gewoon genieten?

Hongarije is een van de weinige landen in het Oostblok waar alle mogelijkheden voor het oprapen liggen. Er zijn mensen die door het land trekken op vakantie en er zijn mensen die door het land fietsen tijdens de vakantie. De meeste mensen komen echter voor de cultuur of de culinaire hoogtepunten. Er mag niet vergeten worden dat hier jaarlijks ook bijzonder veel festivalgangers komen en mensen die uitsluitend voor het nachtleven komen, want ook daar zijn de Hongaren erg goed in.

Wil je op zoek naar de cultuur, dan is er genoeg te doen in de hoofdstad zelf. Hongarije is zuinig geweest op de cultuur in de stad en zal altijd de eigen cultuur hoog in het vaandel houden. Het kan handig zijn om een gids te zoeken, want zelf de stad verkennen zonder voorkennis is wel mogelijk, maar dan is de kans klein dat je alle cultuur terug kunt vinden tijdens je wandeling.

Culinair heeft het land ook veel te bieden. Het staat bekend om de vele kroegen en restaurants met livemuziek. Het eten en drinken is er veel goedkoper dan bij ons, dus je zal niet diep in de buidel moeten tasten om alles te kunnen proeven. Even bijkomen van alle mogelijkheden? Dat doe je in een van de vele badhuizen, die een centrale rol spelen binnen het leven van de Hongaren. Lichamelijk weer helemaal bijgekomen? Dan kun je weer verder met het ontdekken!

Waar moet je op letten?

Een vakantie in Hongarije is gemakkelijk te boeken. Je hoeft de auto niet eens mee te nemen, want er zijn genoeg bedrijven die zich met autoverhuur richten op de vele toeristen die jaarlijks naar het land komen. Waar je zeker op moet letten, is dat je even een paar woorden Hongaars moet leren, zoals het Hongaarse woord voor toilet. De taal is namelijk compleet anders dat de Europese talen die je wellicht kent, waardoor het gokken op de betekenis van woorden enorm lastig wordt. Nog een tip: de snelwegen zijn allemaal tolwegen in Hongarije. Wil je geen rekeningen krijgen, vermijd dan de snelwegen – of zorg ervoor dat je een goed vignet hebt. Het laatste is het makkelijkste, want de snelwegen verbinden het land intern – en landweggetjes zijn niet altijd in de best mogelijke staat!

Het beste van Hongarije

Hongarije Bezoeken